Művész jogvédő jogász klub

Tisztelt Joghallgató, tisztelt Jogvédő!

Kérem jelentkezzen Művész jogvédő jogász klubba! A klubtagok jó és rossz gyakorlatokkal ismerkedhetnek, találkozhatnak olyan szakemberekkel, akik sikeresen védtek meg rászorulókat és, olyan vállalat, intézmény vezetőkkel, vezető jogtanácsosokkal is, akik “a másik oldalról” mondják el hogyan nem lehet és hogyan érdemes sikeresen eljárni egy sérelem ügyében.

Tanulunk, segítünk, kapcsolatokat építünk.

MIért támogatja egy ilyen klub létrejöttét a kortárs előadóművészetek és előadóművészek támogatását változatos módszerekkel több évtizede kitartóan, áldozatosan és nem is sikertelenül végző alapítvány.

Hiába tréningezünk gyerekkorunktól megszállottként, hiába alkotunk egész személyiségünkkel, hiába visszük egész valónkat a közönség elé, ha rendre elbukunk kisszerű ügyekben, váratlanul egy kafkai világ útvesztőiben találjuk magunkat, védtelenül, reménytelenül. Személytelen, gépies, könyörtelen követelések, behajtók tolakszanak,  egy-két 100 forintos ügyek duzzadnak váratlanul sok tízezresre, ismeretlen “bűnökért” fizetünk. Aztán jönnek jobb, kreatívabb napok, majd újabb támadások. Máskor mi fizetünk egy szolgáltatásért, amit nem, vagy nem akkor, nem úgy kapunk meg, mint ahogy ígérték, és futhatunk a pénzünk után, kezdhetjük elölről.

Bosszankodunk, többnyire sikertelenül védekezünk, többnyire hiába kérünk kártérítést. Ha nem akarunk belerokkanni az ilyen ügyekbe, megpróbáljuk elengedni, feladni, legyinteni. Sérülünk mentálisan és sérülünk fizikailag. Rosszabb művészek, rosszabb emberek leszünk, rosszabb lesz a világ.

A telefontársaság, a bank, a légitársaság, a biztosító, a parkolási társaság, a rendőrség, a közjegyző, a végrehajtó, … felkészült fizetett apparátussal lepöccint minket amatőröket. Védelemre, támogatásra van szükségünk. Profikra, akik képesek és akarnak segíteni az ilyen ügyekben. MIvel legtöbbször nem egyedi a sérelem, hanem rendszerszintű működés okozza, egy ügy sikeres megoldása, némi többlet munkával sok ügy megelőzését eredményezheti.

A klubban azon leszünk, hogy rövid tényismertetések útján felmérjük, és rövid elemzések útján megértsük a helyzeteket. Kérdésekkel fordulunk sértettekhez, jogvédőkhöz és jogtiprókhoz is. Ismerkedünk jó és rossz gyakorlatokkal. Tanuljunk, legyünk a legokosabbak és legügyesebbek és legtájékozottabbak, álljunk bele ügyekbe és győzzünk.

A megvédett egyén és a közösség haszna egyértelmű. Az alapítvány változatos formákban – köztük lehetőségeihez mérten anyagilag is – támogatja a jogvédelmet, a jogvédőket.

 

 

 

Ha nem lenne jogsértés, Önre már nem is lenne szükség! De sajnos akad épp elég, és Önre nagyon is szükség van.

Ezzel a jelentkezési lappal egy

jogvédő klub és jogvédő szolgáltatás Rendszeresen hallom és tapasztalom, hogy az Új Előadóművészeti Alapítvány művész és művészet pedagógus támogatottjainak energiái, hogyan forgácsolódnak szét, vesznek el újra meg újra különböző jogtiprások, jogsérelmek miatt. Visszavet minket munkánkban, amikor – megfelelő szakértelem  nélkül – sikertelenül próbáljuk megvédeni magunkat hétköznapi jogtiprások ellen.

Partnerekre van szükségünk, akik képesek és akarnak segíteni ilyen helyzetekben. Ráadásul az ilyen sérelmek legtöbbször nem egyedi hibák, hanem rendszerszintű működés következményei. Egy helyzet megoldása, hasonló helyezetek megelőzéséhez vezet jó esetben.

Légi járat késik, nem indul, súlyos következményekkel jár a légitársaság, nehezen mozgósítható, bürokratikus eljárása, elmarad a kártérítés…
Bankban elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá. nem elérhető…
Biztosító nem fizet, vagy annyi “malus”-t ró ránk mintha magunk állnánk a kárt.
Parkolási társaság minden értesítés nélkül néhány száz forint helyett sok tízezer forintot követel rajtunk, már nyakunkon is a végrehajtó
Kereskedő nem azt, nem akkor, nem annyiért küldi, nem ad számlát, …
Rendőrség jogi alapot nélkülöző, sokszor bizonyítatlan vádakkal büntet, bevon, fenyeget

Kivel nem történt soha ilyesmi? Felháborodunk, falakba ütközünk: megértésünket kérik, elnézést kérnek, hízelegnek, megmagyarázzák, majd egyre ingerültebben leráznak. A kár a megaláztatás, a bosszankodás a miénk, ők s fizetésükért leráznak minket.

 

Ha nem alázkodunk meg,

 

és jogszerűtlená

Rendő

nem “technikai okokra” hivatkozva

Mire gondolok?
Légitársaság, kereskedő, biztosító telefontársaság, bank, posta … szerződésszegő magatartását, rendőrség, adóhivatal megalázó, megkerülhetetlen eljárását, a szinte reménytelen védtelenséget mindenki tapasztalta már. Felháborodunk, bejelentünk, kérdezünk, kérünk – ha van hova és az automatikus no-reply üzeneteken, homályos belső szabályzatokra hivatkozásokon, mézes-mázos magyarázkodáson kívül valaha mást is tapasztalunk, megfelelő szakértelem nélkül a fizetett és sokszor profi jogászok és marketingesek hadával szemben nem tudjuk megvédeni magunkat. Már előre – de egy idő után szinte biztosan – legyintünk, föladjuk a hiábavaló önvédelmet, “belenyugszunk”, még egy jégszilánk fagy szívünkbe, még egy fekély beleinkbe.

Nem ecsetelem, aki érti, érti, és ahhoz fordulok, aki ezt érti és nem a gonosz oldalon áll.

Joghallgató! Kérem írjon nekem és legyen tagja egy klubnak, amelyik azon dolgozik, hogy legalább egy kicsit javuljon, enyhüljön ez a helyzet, enyhüljön a védtelen, reménytelen – Franz Kafka és József Attila által már majd száz éve leírt – kiszolgáltatottság.

Találkozzunk jogvédőkkel és jogtiprókkal, sértettekkel és jó gyakorlatokkal, értsük meg őket. Tanuljunk, legyünk a legokosabbak és legügyesebbek és legtájékozottabbak, álljunk bele ügyekbe és győzzünk.

Az alapítvány 10.000 HUF szerény és jelképes bíztatást ajánl fel minden – a szűkkörű és a felkért személyek által nyilvános vita után elfogadott ügy-stratégiáért

.