CSÖND + BÖJT

[WPlastupdated text = “Last update: “]

Egyéni program:
5 nap beszéd és evés nélkül.

Első nap: 20.000
Minden további nap: 10.000

  • előzetes felkészítés
  • személyes helyszíni támogatás, amiben, amikor kell
  • szükség esetén orvosi, pszichológusi támogatás
  • télen fűtés

Ettől eltekintve minden megállapodás kérdése.

Töltsd ki a jelentkezési lapot és megkereslek, vagy hívj:
Angelus Iván +36 30 9 323 155

EZ VOLT A KORÁBBI AJÁNLAT: SOK HASZNOS INFORMÁCIÓVAL
A fentI és az alábbi ajánlat között a különbség az egyéni illetve kiscsoportos jelleg.
Miért? Legutóbb és most is egyedül csinálom, és annyira jó így.  

CSÖND + BÖJT / 2023. május 21. vasárnap – 25. csütörtök

5 nap beszéd, elektronika és evés nélkül
Alapos előkészítés után
– forrásvizet iszunk, nem eszünk,
– nem beszélünk,
– nem tartjuk a kapcsolatot megszokott világunkkal

0. nap   – szombat – érkezés reggeltől estig,
1-5 nap -vasárnap – csütörtök – böjt + csönd
6. nap – távozás
Az érkezés napján este és a távozás napján délelőtt, aki akar részt vehet egy élménymegosztó teázáson.

Miért kell ehhez az Alkotókert?
Miért kellek ehhez én?
Nem kellünk!

Aki tudja ezt egyedül, annak semmi szüksége ránk, rám. Aki még nem csinált ilyet, vagy kerülné az ilyesmit körülvevő terápiás, vallási vagy bármi más ideológiát vagy bármi más okból igényel támogatást, annak nyugalmas teret, biztonságot, ha kell, segítséget ad a hely és én.

Reggel 9-kor és este 6-kor egyszerű, ki-ki által a maga módján végezhető – 8 brokát, chi kong, tai chi alapú – rövid (20-40 perces) gyakorlaton lehet részt venni, aki éppen akar. A gyakorlást is beszéd nélkül vezetem.

Minden nap 1-2 órás sétára, gombaszedésre megyek, ahogy az  idő és a gomba engedi. Aki akar, velem tarthat, aki akar, inkább egyedül barangol, vagy az Alkotókertben marad. Aki kér, kaphat egy helymeghatározó gombot (air tag-et) és ha sötétedésig nem ér haza, megkeresem.

Ha valakinek bármikor (0-24) bármi kérdése, problémája van, ezt tudathatja velem és én legjobb belátásom szerint megoldom a helyzetet, szükség esetén akár készenlétben álló segítőim (orvos és pszichológus tanácsadóim) segítségével. Az értesítés helyi módja a kőposta – időben megmutatom a részleteket.

Mire megkezdődik a semmittevés, nem marad tisztáznivaló, a jelentkezéskor vagy akár több alkalommal is, aprólékosan megbeszélünk minden részletet:

  • A rendelkezésre álló házak, szobák, sátrak, melyikét választod lakóhelyül?
  • Milyen előkészítést és visszatérést igényel a legalább öt napos böjt.
  • Mi várható az előkészítés, a kiürülés, a nyugalom és a visszatérés napjaiban?

Legközelebbi időpont:
jelentkezés alapján bármikor
következő tervezett időpont: 2023 május 21. vasárnap – 25. csütörtök

A teljes program 75.000 HUF előre fizetendő és nem visszatéríthető.
Ha nincs annyi, lehet alkudni, ha jut, lehet támogató díjat fizetni.

Aki akar, maradhat még pár órát vagy akár napot. A program “garanciális”, az utókonzultáció is jár. Aki akar, újra visszatér.

Ez lesz a második CSÖND + BÖJT korábbi nevén SEMMITTEVÉS.
Az első jól sikerült. Én voltam az egyetlen jelentkező. Nagyon jó volt. Kívánom, ajánlom mindenkinek.

Töltsd ki a jelentkezési lapot és megkereslek.

Angelus Iván
+36 30 9 323 155


Q/A

Le kéne írnod: mire jó ez?
Mindenkinek másra. Van aki válaszokat keres, van aki kérdéseket.


Van-e jelentkezési határidő?
Tulajdonképp nincs.

Aki minden előkészülettel ideér, részt vehet. DE!
Mivel az előkészítésre és a visszatérésre érdemes legalább annyi időt szánni, mint magára a böjtre, jobb időben elköteleződni.


Miért vagy ilyen biztos a dolgodban?
Mert legalább harminc éve, évente legalább kétszer böjtölök.

Mindig másképp.  A tapasztalatra építek. Az alapos előkészítésre. A személyes kapcsolatra. A résztvevők önállóságára, felelős jelenlétre. Orvos és pszichológus barátaimra, akik ha kell, – nem számítok ilyen helyzetre, de ha kell – szükség szerint segítenek.


És a böjt?
A böjt felnőtteknek való. Böjtölni csak felnőtt felelősségvállalással lehet.

Nem kockázatos?
Mint mindennek, a böjtnek is vannak kockázatai, sőt bizonyos állapotokban, illetve betegségekkel, hajlamokkal kifejezetten tilos vagy ellenjavallt. Terhesség, szoptatás, túl fiatal életkor, epilepszia, cukorbetegség… abszolút kizáró tényezők. Vérkeringés, emésztés, pszichiátriai betegségek… esetén az összeférhetőséget, a kockázatokat tartalmazó írásos orvosi szakvélemény szükséges. A legkisebb kétely esetén érdemi előzetes szakvéleményen is alapuló egészségügyi nyilatkozatot kérek.

Nem nehéz?
Lehet nehéz. Az első három nap még éhes az ember, aztán már inkább csak eszébe jut néha: “Ja, böjtölök, azért vagyok éhes.” Nincs más feladatunk, mint meghallani “testünk szavát” és engedelmeskedni. Ezen a héten nem a feladatok diktálnak, befelé figyelünk. És ez inkább könnyű.

Folyadék bevitel?
Az Alkotókertben a csapból csak használati víz folyik, nem isszuk. Így könnyű ellenőrizni, hogy forrásvizes palackunkból mennyi fogyott. Mivel nincs leves, meleg és hideg italok, gyümölcs híján a napi 3 liter körüli folyadék szükségletünket kizárólag vízivás biztosítja. Erre oda kell figyelni!

Fogyás?
A böjt nem fogyókúra!
Tapasztalatom szerint a jól előkészített és jól kivezetett 5 napos böjt 3-5 kiló testsúlycsökkenést eredményez, de ezt néhány napon belül “visszahízom”. A súlyvesztés részben a kiürülésnek köszönhető, az étkezés megkezdésével pár napon/héten belül visszaáll. HA a böjt nem jár életmód változással! De járhat! Ahogy nagy csöndben a halk hangokat is meghalljuk, a böjt után könnyebben meghallom a a szokások harsány parancsai mögött a test finom üzeneteit. Nem tudom, hanem érzem, hogy pontosan mire vágyom és mire nem. Vissza-vissza kérdezek: biztosan erre vágyom? biztos kérek még? biztos most? nem kéne inkább?… amíg követem ezt a halk hangot élettani értelemben is kiegyensúlyozottabb maradok.

– Nem árt?
– Nem.


Nem túl radikális?
De! Nagyon radikális. De ezáltal hatásos. Szelíd sokk.
Bontsuk két részre: közben és utána. A kiürülés utáni napokban szinte semmi nehézség nincs, annál több a “legjobb pillanat”. Utána, akár az előbb leírt étkezési szokások vonatkozásában, az élet más területein is befelé figyelve jobban meg tudjuk választani a pihenés, a munka, a mozgás legmegfelelőbb időpontját, mennyiségét, arányát, irányát, harmóniáját. Aztán elhalkulhat az iránymutatás és szükségessé válhat egy újabb böjt. Az már lehet más, az egyéni igényekhez jobban alkalmazkodó. Aztán elválik, kinek mi a jobb.


Biztosan lesz BŐJT + CSÖND?
Igen. Egy jelentkező már van. Én. Szóval, lesz.


Mikor lesz a következő?
Jelentkezz és megbeszéljük.


Kérdezz(en)
Válaszolok

?? ??